Belekezdek a Chandigarhi történetbe, mert akkor megint elkalandozom.

Juannal találtam néhány jobb vasúti képet. Ezzel a vonattal utaztunk. És a "várakozó utasok" tömege is hozzátartozik a pályaudvar képéhez. :-)))) Igen, ők így várakoznak. Guggolva és a földön ülve.

Egyébként a városnak nem sok nevezetessége van, azon kívül, hogy tervezett város. Ránk is azért volt ekkora hatással, mert Delhi mocska után felüdülés volt ebbe a teljesen normálisan kinéző városba megérkezni.

Néhány kép, hogy mennyire semmi különös. :-)))

 

Sokkal érdekesebb volt az a Rock Garden nevezetű park, amiben szemétból és városi hulladékból, illetve csak kőből készült tárgyak vannak.

a gyökérnek látszó dolgok kőből vannak :-)))

A sok szöveg helyett inkább mutatom Mr Kolumbia képeivel, mert ő sokkal jobbakat csinál, mint én.

Túl erős volt a napsütés! :-))) (na, senki se nézzen rám így! Tudom, szakad és hideg van. Itt nincs. Nekemvaló idő :-))) Szeretem!!!! :-))) Mi lesz velem ha hazamegyek. :-((((( Elmegyek téli álmot aludni tavaszig)

 

Többen hiányolták a csapatról készült képeket. Nem hiszem, hogy sok látszana ennyi emberből. Majd a jövőben igyekszem olyan képeket berakni, amiken van valaki.

 

És Chandigarhról más említésre méltó nincs is.

Hogy ne legyen hiányérzete senkinek néhány kép a blog írójáról, azaz rólam.

A képem Ms Nigeriával vagyok. Na meg a szállodai ajtónállóval. :-))))

Ugye a tejgyár meglátogatásáról és a város kedvelt kirándulóhelyéül szolgáló csónakázásról nem kell beszámoló?

Hogy folytassam a résztvevők bemutatását, itt egy kép Mr Turkey és Mr Buthánról. :-))) Utána pedig este egy kisebb csapatról és indiai főiskolás kísérőinkről. A nagyon fekete fiú Mr Tanzánia.

Róla jut eszembe még valami. Megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy azokat az embereket akiknek az angol a hivatalos nyelvük (Kenya, Tanzánia, Nigéria) egyáltalán nem értem. Olyan törzsi dialketusban beszélnek, hogy majom makogáshoz jobban hasonlít a beszédjük. És persze mivel ők tökéletesen tudnak angolul, úgy a harmadik visszakérdezés után úgy néznek az emberre, mintha valami hülyével kellene beszélgetniük: Te majom! Még mindig nem érted???? Persze az elején azt hittem (mint kiderült más is), hogy a hiba az én készülékemben van. De valamelyik nap jót nevettünk, mikor kiderült, hogy nekünk, akik tanultuk és persze tökéletlenül tudjuk a nyelvet, komoly nehézséget okoz az "angol anyanyelvűek" megértése.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://in-dia.blog.hu/api/trackback/id/tr411447728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabó-Bartolák Edit 2009.10.14. 17:25:32

Jó a pöttyös szoknya!:))), melegítsd magad, mert itt irtó hideg van, esik az eső, és leesett a hó a hegyekben. Nekem való idő!:)

2009.10.14. 19:20:35

A képek tényleg nagyon jók.
Lehet, hogy minden reggel így guggolva kellene várnunk a vonatot, ami a 3 napból 2 alkalommal késett és majd szétfagytunk a peronon. /Talán a kisebb gombócokat kevésbé érinti a metsző szél./
L.

Lévi 2009.10.14. 21:13:22

Nekünk időben jön mindig a vonat és el is érjük:D
Hát ha olyan meleg lenne, mint ott,akkor én is ülnék, de itt nagyon hideg van.Ma 4 réteg volt rajtam:S
Majd melegít a szép sál, amit a kedvenc mamamauszunk hoz Indiából:)

LEAP 2009.10.14. 21:28:33

18 napja még fürödtem a Balatonban, múlt héten a homokozó szélén ülve égette a lábamat a nap, ma pedig befűtöttünk, a gyerekek pedig a sok ruhában úgy néznek ki, mint a gumimacik.

Férjen bele a bőröndöd 20 kilójába egy kis meleg is, jó???!!!!

bavaria 2009.10.15. 17:59:39

Blokkositott kommentek:

Majd Patrickot egyszer egy csaladi összejövetelen egy-ket pohar jo vörösbor utan ravesszük, hogy utanozza, hogy hogy beszelnek angolul az. un. angolul tudo indiaik es egyeb volt "british empire" koloniabol erkezö emberkek. A mainzi intezetben volt szerencseje egy parhoz es estenken elöadta, hogy hogy folyik velük a kommunikacionak nevezett makogas. Mindig halalra röhögtem magam.

Ha megnezzük a valasi mutatokat, lehet, hogy a szerelmi hazassag nem az europai kultura legjobb talalmanya. De a csaladi közvetitessel összehozott hazassag sem az igazi, föleg akkor nem, ha ezt a hagyomanyt Nyugat-Europaban probaljak gyakorolni. Nemetorszagban pl. rengeteg problema van abbol, hogy a Nemetorszagban felnött török/muszlim lanyokat a szüleik - sokszor fizikai, lelki eröszakkal - ferjhezadjak Törökorszagba, Marokkoba stb. egy ismeretlen ferfihez. A nemet hatosagok meg tepik a hajukat, mert tul sok mindent nem tudnak tenni, egy par eve vannak un. Mädchen-Haus-ok, ahol kapnak menedeket meg jogi tanacsot. Persze hozza kell tenni, hogy ez csak a nem vagy kevesse integralodott, gettosodott muszlimokra vonatkozik es nem az összesre.

Mas.
Persze szep szep a pinpongozas, de ha mar Indiaban vagy, nem tudsz bekukkantani egy-ket jogaorara? Tudom, hogy Indiaban sem mindenki jogazik, (mint ahogy Mo.-on sem mindenki lovagol, annak ellenere, hogy lovas nemzetkent tart minket szamon a vilag), de az egyik nemet bartnöm, aki egyetemistakent 2 honapig volt Indiaban, aradozott az indiai jogaiskolakrol.

martinella 2009.10.15. 20:41:49

@Lévi: el kell keserítselek. vékonyak a sálak.

martinella 2009.10.15. 20:43:29

@LEAP: ok. megbeszéltük. Minden ruhát kihajigálok és csak meleget viszek haza.
Képzeld ha kinyitnám a bőröndömet és csak levegő lenne benne! :-))))

martinella 2009.10.15. 20:50:54

@bavaria: na azért ha küszködsz velük, akkor nem olyan mulatságos.
Ma olyan esettanulmány volt, ahol az egyik csapat kérdéseket tett fel, a másik meg a jelentés alapján megválaszolta. Na kik voltak a kérdező csapatban??? Ms Nigéria, Mr Kenya aki még dadog is és Mr Bhután. :-))) Vicces volt. A moderátor is hatszor visszakérdezett.
Na, a jóga a nagy bűnöm. Minden reggel van 7-től. De ki tudja magát reggel hétkor összekapirgálni??? :-((( Ja most épp fél egy. És mégcsak kommentekre válaszolok....

cisalpino 72 2009.10.16. 22:37:10

Mártika! Kényeztess!!!
Még, még vonatos képeket!!!

Az indiai nemzeti vasút a maga 3.000.000 (azaz három millió)alkalmazottjával a világ legnagyobb vállalata!
További 5 milló él meg a környezetében. Pl újságos vagy más, vasúthoz, pályaudvarokhoz kötödő foglalkozása van. - természetesen a baksist kéregetőket nem számoljuki ide!

(Megjegyzés:
Általában a legtöbb államban ahol kiépült vasúthálózat van, ott az adott ország legnagyobb vállalata a helyi vasúttársaság.)

cisalpino 72 2009.10.17. 00:07:32

@Szabó-Bartolák Edit:
Nyúl!

Szerinted tényleg igaz az a legenda miszerint a nők fenekének mérete egyenesen arányos a vasúton, általuk megtett távolsággal?

8))
Válasz erre
cisalpino 72 2009.10.16. 23:24:47
"Ha már ilyen unalmasra sikeredett a vonatozás, gondoltam feldobom valamivel és gyorsan összebarátkoztam a mögöttem ülő pasival."

- Jó napot!
- Jó napot!

- Hova utazik?
- Jaipurba. És maga hölgyem?

- Én Chandigharba, de ha már ilyen kedvesen elbeszélgettünk, had kérdezzem meg öntől: Maguk itten, hogy házasodnak?
- Mi kérem igen gyorsan, családi segítséggel. De miért kérdi ezt hölgyem? Honnét jött maga?

-Én kérem Magyarországról jöttem. Tudja hol van?
-Mit mond, honnét?

-Ma-gyar-orsz-szág! Hungári! Na tudja ott Európában. Na de mindegy most nem ez a lényeg, hogy én honnét jöttem.
Azt szeretném igazából megtudni magától, hogy maga szexelt-e a nejével az esküvőjük előtt?

8)))))
Ez valahogy így zajlott?
Válasz erre
cisalpino 72 2009.10.16. 23:40:31
"A családja ismeri a fiú ízlését"

8))))))

Indiai vacsora családi körben:

- Na fiam szedjek még massalát? Olyan sovány vagy!

- Nem anya ez elég lesz, nem vagyok éhes.

- Fiam, most akkor mi legyen azzal a négy lánnyal? Neked tényleg a nagyseggű Murat jön be?

- Dehát Anya, tavaj a szülinapomon megbeszéltük, hogy a nagyfenekű nőket bírom.

- Jóvan fiam de attól félek, nem fog az majd aztán akármit megcsinálni neked az ágyban.

-Ugyan anya, majd lerendeztetem magam a szomszéd Kaitherivel.

- Na fiam, majd jól fejbe verlek a merőkanállal! Hogy majd más szárik után mászkálsz!
Tessék. Ott van a nagymellű Kaitheri. Ő mé nem tetszik?

- Annak túl girizd a segge. akkor má inkább a Suresh a szomszéd utcából.

- Jól van fiam, ahogy akarod, elvégre már egy hónap múlva 43 leszel,..
Válasz erre
cisalpino 72 2009.10.17. 00:04:50
"A párválasztásnál itt még egy nagyon fontos szempontot is figyelembe kell venni. Ha nem az ő kasztjából, azaz alacsonyabb kasztból választ párt, kitagadja a családja. Hogy honnan tudják, ki melyik kaszthoz tartozik? A név=kaszt."

Mindez annak ellenére, hogy a kasztrendszer be van tiltva! Igaz, sok ezer éves, és nagyon fontos, önként vállalt társadalmi berendezkedést nem lehet csak úgy eltörölni.

A kaszt a jogok vagy előjogok öröklődésén alapuló, rendkívül zárt társadalmi csoport.

Az indiai kasztrendszer négy fő csoportra és több száz alkasztra tagolódik:

-bráhminokra (pap)
-ksatrijákra (harcos)
-vaisjákra (kereskedő v. paraszt)
-sudrákra (szolga v. nincstelen)
– és a kaszton kívüliekre

A kasztok nem átjárhatóak, sem igyekezettel, vagyonosodással vagy házasodással nem kerülhet senki egy másik csoportba. Az átjárás egyetlen módja az újászületés.

Vannak olyan kasztok mint pl a sudrák akiknek a rendeltetése, hogy a felettük álló három kaszt szolgái legyenek. A monda szerint ők Brahma isten lábából származnak.

Fontos még az "érinthetetlenek" kasztja vagy a "kaszton kívüliek" csoportja. Velük érintkezni tilos. Még fizikailag sem szabad a felette állóknak hozzájuk érni.
Pl ők takarítják el az elhullott állati tetemeket az utcáról, vagy mosdatják a halottakat.

Aki kihagyta volna az legyen szíves elolvasni a RAMAJANA és a MAHABHARABTA c. könyveket!!! Érdemes.

Na. Gondolom az okoskodásom sokukat kia-kasztja, úgy, hogy abba is hagyom...
süti beállítások módosítása